Thursday, December 09, 2004

Kiri Setomaa lehele...

28 mail eemaldati mu 5 aastasel tytrel( 19 september, 1999) halvaloomuline ajukasvaja. Kasvaja elutses tal vasakus ajupoolikus ja oli 5x7x2 cm suuruste mootmetega. Tanu dr Loudonile( neurosurgeon) kes eemaldas kasvaja 100%. Aga kahjuks sellega meie lugu otsa ei lope. Meie lugu alles algab.
Nyydseks on Reginal juba labitud 33 (radiation treatments). 5 korda nadalas , 6,5 nadalat sai ta siis ajju ja ka selgroogu kiiritust( selgroogu ainult 2 nadalat,ehks siis 10 kiiritust). Siis naasime koju Californiasse 4 nadalasele puhukusele et kosuda jargmiseks sammuks.
Nyyd oleme siis tagasi Memphises, Tennessee. Siin asub maailmakuulus ST Jude Children Research Hospital . (Danny Thomas- founder). Siin Haiglas tootavad Researcherid ood ja paevad labi et leida rohi vahi vastu.
Haigla patsiendid on enamjaolt koik vahihaiged. Kuid yritatakse Ravi leida ka Aidsile, HIV( erinev maja nende haiguste jaoks) ja erinevatele verehaigustele Paevas kaib sellest haiglast labi umbes 250 vahihaiget last kes koik selles kohas ravi saavad. Kuna see on nii oelda uuringute haigla ( research hospital), siis koik mis Reginaga ja ka koigi teiste lastega siin tehakse on tasuta. Me ei nae arveid, haigla kannab selle eest hoolt et koik oleks kinni makstud. Kui poleks seda haiglat, ja kui meil poleks tervisekindlustust siis see koik laheks meile maksma yle miljoni dollari. Tanu aga headele inimestele, firmadele jne, saab voimalikuks paljude laste unistus suureks kasvada. Kuid paljude laste jaoks on see haigla ka viimaseks peatuspaigaks kuna vahk on nad lihtsalt “omastanud”.
Regina alustab Chemotherapiga 16 septembril.( ma arvan et see on eesti keelses tolkes Keemiaravi) Tema ravi kuur kestab 4 kuud. Ravile eelnevalt istume pavade viisi siis haiglas ja liigume kliinikust kliinikusse et kindlad olla et ta raviks valmis on. Kui ta organism on veel liialt nork ei alustata raviga, vaid oodatakse ja ka aidatakse kaasa et koik normis oleks.
enne esimest ravimite kuuri eemaldatakse tal umbes kilo jagu luuydi( bone Marrow). See kylmetatakse ja peale 5 paevast organismi tapvat ravikuuri/yliugevate rohtude kuuri siis yritatakse see temasse uuesti sisestada. ( see on ainult tema kannatuste algus- aga algus mis aitab tal ellu jaada ). Ravimid on nii tugevad et ravi tulemusel voib tal probleeme tekkida nagemisega, kuulmisega, kopsudega, neerudega ja mis iganes. Et koike seda leevendada ja ennetada antakse ka talle rohtusid mis aitavad koik selle tasakaalustada- kui 100% pole voimalik siis 80% ikka. . Ja selline kuur kordub 4 korda. Ja iga kord on ta haiglas ja saab rohtusid Central line kaudu( mis on tal sydamelahedases veenis , ja mille eest ma pean ise hoolt kandma) Iga hommik pean n/o seda double liini Flushima( saline lahus). 3 korda nadalas pean vahetame liinil olevat plaastrit ja ta haava, kust liin kehast valja tuleb puhastama et ei tekkiks poletikku. Kui poletik tekkib peame haiglasse minema vahemalt nadalaks.
OH. Loodan et pole mu jutust veel ara vasinud.
Peale seda kui Jaanuaris ta ravi labi saab. Ja kasvajast pole haisugi jarel( loodame ja palvetame) . Peame Memphisesse tulema iga 3 kuu tagant paar aastat, siis iga 6 kuu tagant paar aastat, siis iga 8 kuu tagant paar aastat ja siis aastas korra kuni ta on 20 aastane. Ja siis lopetame siin kaigud. Kaima peame selleparast et talle tehakse uuringuid nyyd terve elu. Kuidas ravi mojus, milline on ajutegevus, kuidas kasvab, kui tark ta on, kas hormoonid on tasakaalus( peale ravi saab ta ka hormooni teraapiat). Nii et, nyyd voime Memphist, St Jude oma teiseks koduks nimetada.
1964 aastal, kui see haigla asutati oli halvaloomuliste ajukasvajate ravi onnestumine 0%. Aga tana, 2004 on see 70%. Ja seda koike Tanu ST Jude haiglale. Tema ravi plaan pole veel ylilaialt levitated. Peale seda haiglat testivad seda tyypi ravi ka Yhks haigla texases ja yks haigla Austraalias. Loodame et paari aasta parast vallandatakse see ravi ylemaailmselt ja lastel on rohkem ellujaamise voimaliusi.
Mainin ka ara et ta kasvajat kutsutakse PNET. ( Medulloblasoma on teine nimetus) Tavaliselt esineb seda tyypi kasvaja poistel ja aju taga( kuklalse lahemal), aga ta on tydruk ja kuna see esineb Left Frontal lobe( vasakpoolses otsapoolses ajus) kutsutakse seda PNET tumor. Seda tyypi kasvaja voib esideda koikjal kehas aga enirevate nimetustega.
Kukkusin nyyd koigest jutustama. Ja ongi aeg otsad kokku tommata. Ytlen ka seda et tal laheb yllatavalt hasti. Paremini veel kui enne kasvaja eemaldamist. J Ta pole kordagi haige olnud. Ja loodame et tal jatkub jaksu ja energiat seda voitlust jatkata.
Ning mainimata ei saa ka seda jatta et kui me ei annaks talle mingit ravi kasvaks kasvaja aasta jooksul tagasi ja havitaks ta. L

Laste ja ka vanemate eest kantakse siis ylimat hoolt. Laste soovid voetakse arvesse ja Joulud on siin aasta labi. J
Kirjutan ka oma tegemistest paevikus ja seda voite ka oma tuttavatega jagada. Rohkem inimesi regina eest palvetab ja haid motteid motleb seda parem. )
http://diana78.blogspot.com
http://american-dream.blogspot.com
ja meie pere fotoalbum
http://www.picturetrail.com/diana78

Jalle kuulmiseni
Diana

Kindlasti jai teile palju asju arusaamatuks. Kui kysimusi tekkib voite meile alati kirjutada . Ei pane kysimusi pahaks.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home