Saturday, January 01, 2005

Eesti keelset lugemist teile

See on artikkel yhest rohust mida Regina sai oma kemoteraapia ajal. Oli yks hullematest rohtudest ja ta muud ei teinud seda saades kui oksendas( seda rohtu anti talle 3 teise rohuga koos.
http://www.genomics.ee/index.php?lang=est&nid=123&votefor=51




See jargmine Kasvaja-
http://www.inimene.ee/pages.php3/06?haigus=159

Medulloblastoom oleks reginal olnud siis kui Regina kasvaja oleks olnud ta aju tagaosas, kuna aga kasvaja elutses Cerebrumis( frontal lobe) siis kutsutakse seda Primitiivne neuroektotermal kasvaja( umbes nii). Muidu on need kasvajad enam vahem samad. Regina kasvaja PNET, voib vohama hakata igal pool kehas, kuid Medulloblastoom on ainult ajukasvaja.
Tavaliselt Medulloblastoomi/PNET jatab enamuse patsiente vaga halba olukorda( igat pidi),kuid kuna Arstid kes tegid operatsiooni olid tipp tasemel, suudeti kasvaja 100% eemaldada ja ei kahjustatud muid ajurakke. Kemoteraapia on teda mingil maaral kahjustanud, ( kuulmine), kuid mulle on kordumatult oeldue, et kuna REgina on oma ea kohta vaga tark, siis erilisi kahjustusi pole tekitatu. Muretsema peame hakkama siis kui ta laheb kooli, kuna jarelmojud tulevad just siis valja( aeglustunud motlemine on koige suurem kahjustus REgina puhul)- kuid vorreldes 90% Medulloblastoomi/PNETI lastega, laheb tal yllatavalt hasti. :)

Mainin ka selle ara et kuigi lastel voib olla sama kasvaja on koik juhud erinevad, kuna koik lapsed on erinevad. Nii monigi laps kellel on Regina taoline kasvaja on siin surnud, voi ratastoolis, ei suuda raakida, kaia, syya, lugeda, nutta, naerda- kuna kasvaja ryndas kui laps oli syndinud, ja ravi kahjustas koik tervislikud ja vajalikud rakud.

Primitiivne neuroektodermaalkasvaja - eestikeelne nimetus.
Niipalju siis sellest. Eestis on kasvajate kohta yllatavalt vahe infot. Ja millegiparast 50% infost on hoopis teistsugune kui siinne info.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home