Thursday, July 12, 2007

Ylevaade selles nadalast.


No nii. Alustasime esmaspaeval keemiaraviga pihta. Reginal tuli neelata 5 erinevat tabletti paevas, 2 erinevat vedelikku. Samuti sai ta oma PICC liini kaudu sisse tugevamad keemiaravi rohud. Ma kartsin hullemat. Arvasin et ta jaab kohutavalt haigeks, Kuid meie koikide yllatuseks pidas ta vaga hasti vastu. Ei mingit hadaldamist et rohud halva maitsega, ei mingit jonnimist. 4 paeva jooksul on ta ainult 2 korda oksendanud ja seda ainult tanu 1. Cyclophosphamide 1,5 g/m2/day given on days 1 and 2 Rohule. Mida ta sai siis kaks paeva jutti. Ylejaanud keemiaravi rohtude nimed on number 2 , 3 ja 4.

2. Temozolomide 150 mg/m2/day given orally on days 1 to 5.- seda pean veel reedel talle andma.
3. Irinotecan 125 mg/m2/dose given weekly for 3 weeks.- selle rohu saab ta kliinikus 2 ja poole tunnise joruna..
4. Oral etoposide 50 mg/m2/day for 21 days.-- seda pean talle iga ohtu kodus andma

Peale nende rohtude saab ta veel kilpnaarme tablette, oksendamise vastaseid tablette, antibiootikume, kohtu korras hoidvaid rohtusid, alternatiiv rohtusid, ja ka "telepaatilist" teraapiat.

Alatest homsest peame haiglas kaima ylepaeviti verd kontrollimas. Meile anti juba teada et regina verenaitajad hakkavad vaikselt alanema, mis tahendab seda et ta immunsysteem on hetkel ohus. PEame eemale hoidma suurtest rahvamassidest eemale hoidma. Peseme kasi miljon korda paevas, ja regina jalutab ringi rohelise maskiga, et mitte sisse hingata "roiskunud" teda haigeks tegevat ohku.

Yllataval kombel on tal enesetunne vaga hea, jookseb, mangib, ja teeb sadat asja korraga. :) Kuid toiduisu hakkab vaikselt teda maha jatma. Keemia ravi ajal on maitsemeeled tavaliselt taiesti vussis. Toidud mis tavaliselt meeldisid talle , ei paku tema jaoks mingit huvi. Talle meeldivad nyyd hasti vyrtikad toidud. Soob palju maasikaid - KUID peame ta nyyd sellest eemale hoidma kuna maasikaid ei saa koorrida, ja maasikas on yks kurjjuur kui valgelibled nullis.

Samuti olen muutnud meie toitumist. 90 protsenti toidust mis ma teen peab olema orgaaniline, sailitusainetest vaba ja madala suhkrusisaldusega. Hetkel pole tahtmist vahile joudu juurde anda ja selle parast ka selline kiire muutumine toitude suhtes. Aeg ajalt anname talle midagi "junki" , kuid yritame siiski koigest eemale hoida mis koosneb ainult varvainetest, rasvast ja toitu immiteerivast keemiast. Nii et moelge kah kui midagi suhu panete.

Tana tulime paevaks koju, kuid juba hada suur. Just helistati Ronald Mc DOnald majast ( maja kuhu haiged pered saavad ajutiselt sisse kolida ja mis on tavaliselt haigla kylje all). LA ronald Mc Donald majas peame maksma oo eest 25 dollarit. St Judeis oli meil see maja aga vaba. :(
Yldiselt draama tuli sellest et me tulime tana ooseks koju. KUID mu armas abikaasa unustas sealsele juhatusele mainida et me lahkume ooseks. Korraga sain neilt kone ja vihase kone. Sellises toonis et ME PEAME SEAL OLEMA, voi nad annavad meie toa kaest, ja et mis meil viga on et me ei loe nende reegleid labi. :(
Ma hakkasin selle peale kohe nutma. Mul hakkas halb kui aus olla. Istusin 3 ood haiglas tytre juures, magama pidin mingi lahtikaiva ebamugava tooli peal, iga tunni tagant kais tuppa paar ode, ja oe assistenti. Pidime oma palatit jagama 2 teise perega, kellest yks pere oli ebameeldivalt kova haalega ja suure suguseltsiga. magama saime jaada kusagil keskoo paiku kuna need "latiinod" lihtsalt ei tahtnud vakka jaada ja meie palvetele alluda... oh anyway... Mulle ei meeldi reeglitest mooda vaadata,, kuid usaldasin seekord oma meest. ok.
Homme tagasi haiglasse.

Ah jah... Cancer Sucks....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home