Monday, November 21, 2005

Tanupyhad tulekul...

Siinkandis on nyyd siis "turkey" day, ehk siis tanupyhad tulekul. Seda pyha oodatakse siin aasta otsa. Pere tuleb kokku, kaetakse uhke, syya tais laud , raagitakse miks ja millele nad tanuylikud on ja syyakse ennast hulluks. Peatoit on muidugi Kalkun- Suur, uhke ja Peaaegu alati ylekypsetatud kuiv kalkun, mida serveeritakse koos ylimagusa pohlamoosi voi marmelaadiga.
Kindlasti ei puudu ka laualt kartulipudru, ja oad beekonikastega. Oh jah, mis thanksgiving see siis on ilma oige stuffinguta( yldjuhul on stuffingu kaks pohikomponenti sai ja hakkliha). Korvitsa koogid, magusa Kartuli/Yami pudingud- ei jaa kah laualt.

Sel aastal soidame me tanupyhadeks Palm Springsi. Meie naabrid ostsid sinna suvel "weekend" house, ja nyyd veedavad nad koik pyhad ja nadalavahetused seal niisama basseini aares lebotades. Laheme sinna kolmapaeval ja tuleme tagasi reedel. Naabrimuti andis mulle juba teada mis ta syya tahab ja mida ta ei taha. Praegu on ta 7 nadalat rase ja maitse muutub tal paevas kymme korda. irv. Olen kindel et kolmapaeval Palm Springi soites, on ta maitse muutunud ja nouab midagi muud. irv. Me hoidume selle aasta lopul eemale kanatoitudest( igaks juhuks), nii et kalkunist ei tule kohe juttugi.

Kui Reedel tagasi koju jouan , kyll siis teile teada annan mis me kokku vaaritasime. ;)


Reginast kah nyyd- Reginal laheb taitsa hasti hetkel. Vaike nohu on kallal, kuid see on viimasel ajal ta pidev kaaslane. Ta on ka oma pea paar korda paris kovasti ara loonud, kord oli see ka minu syy. Ykskord hakkasin auto ust kinni panema, kuid ta polnud piisavalt kiire ja sai vaikese muhu otsaette :( Oleksin pidanud ettevaatlikum olema.

See nadal on ta koolist kodus. TERVE NADALA!!!!! Tana kaisime Ikeas ja ostsime uue puidust kohvilaua- peab aega kuidagi surnuks looma, ja me otsustasime seda teha raha kulutades. Peale seda kui Gabrieli koolist koju toime laksime Jump 'n jammin- jallegi yks koht kus lapsed saavad oma yleliigsed energia allikad valja ajada - seda siis ringi joostes, hypates, ronides, palle loopides voi mis iganes. Me vanemad jalle vahime lollide nagudega paar tunid kusagil pingi peal istudes ja loeme minuteid millal need lapsed siis lopuks mangimisest tydinevad. irv.

Tanaseks koik. Mul hakkab kohe CSI. EI saa vaatamatta jatta :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home