Saturday, February 02, 2008

Transplant.



YahooooO!! Ja ongi ravi labi.!! Nyyd peab Regina selles ravis ara ka paranema.
Nyyd seletan teile lihtsalt vigases eesti inglise keeles kuidas transplanti tehti.

Septembris eelmaldati Reginal suure ja voimsa ning "fancy" masina abil stem cellid ( no ei tule eesti keelne nimi meelde, on mingid rakud aga vaevalt et neid tyve rakkudeks eesti keeles kutsutakse, aga stem cellidest saab koik alguse, juu siis need hakkavad luuydis arenema ja seda immuunsysteemi kasvatama.. Kui need rakud eemaldati, lisati neile sailitusaine(jubeda maisipudru lohnaga, ja hoiti kylmununa, kuni EILSENI).

Kell 8.30 laksime haiglasse. Reginale anti tuba kus ta sai ennast mugavalt tunda. Pidime kyll tuba teise perega jaotama, aga mis sest. Seekord sai meie oeks Gina. Iga kord kui me paeva haiglasse laheme, saame endale erineva oe. Registratuur-> mootmine/kaalumine/vererohk-> ja sealt edasi paevahaiglaase. Gina tuli ja vottis Reginalt vereproovid, ning peale seda andis talle IV (intra venous fluids), veeni kaudu tund aega vedelikku et ta keha stem cellide jaoks valmis teha. Umbes 30 minutit enne transplanti anti Reginale ka veeni kaudu oksendamis vastast rohtu( zofran/ondensotron), siis anti talle Benadryl- et hoida ara allergilised actionid, siis sai ta ka veel Tylenoli- mis on valuvaigisti/palaviku vastane. Ja siis tuli Regina arst Dr Dhall sisse koos oma paberi hunnikuga. Talle jargnes Luuydi kliiniku baibe koos KALLITE stem cellidega. Rakud voeti KYLMAST kotist valja, ja riputati vedeliku nagi otsa. Ja sealt yhendati see siis Regina sydamelahedasse liini. Seekord sai regina ainult 2 kotti stem celle, kuna rohkem lihtsalt ei olnud. Yhe kott vottis 10 minutit aega. Arst mootis iga 4 minuti jarel Regina vererohku ja palavikku, ja sydametood.
Koik laks plaaniparaselt. Peale teist kotikest stem celle hakkas Reginal aga vaga kylm ja ta hakkas kontrollimatult v arisema yle keha. Stem cellid olid ju kylmast voetud ja kui nad ta kehas liikuma hakkasid, siis hakkas ka reginal kylm kylm kylm. Nii ta siis variseski. Hetkeks oli meil suur hirm et - OI OI, nyyd siis tuleb palavik . JA TULIGI- aga ainult 5 minutitks. Peale varisemist laks koik normaalsuse piiridesse tagasi ja TRANSPLANT OLIGI TEHTUD!!

Dr Dhall Ja REgina WOHOO...

Siis aga tuli ode Gina tagasi ja ytles et - EI lahe te kuhugile- REgina platelet count on vaga madal, ja hemoglobiin kah on madal. Nii et peate siin istuma veel vahemalt 6 tundi.. Mida me ka tegime. Platelet transfusion vottis aega kusagil 30 minutit. Ja vere ylekanne kusagil 3,1/2 tundi. Aga koos ootamisega joudsime haiglast valja ikka kusgil kell 6 ohtul.!!!!!!

Nyyd siis peab Regina ara paranema. Tana arkas ta yles ja ytles mulle et tal suu valutab. :( Vaatasin ta suu ilusasti yle ja suus on terve hunnik villikesti :( vuih. NYYD peame jalle poidlad pihus hoidma et need villid mingit poletikku ei tekita ja palavikku pinnapeale ei too. Regina Immuun systeem on puudulik hetkel ja valgelibled on kusagil LA peal pohmaka ravil :(

Tana ohtul pean Regin kintsu sisse looma ka Immunsysteem tagasi toova systi- Neulasta. Sellega votab kusagil 7-8 paeva aega enne kui valgelibled jalle ennast yles aratavad. Loodame et koik laheb nii kui peab ja Regina paraneb ilma igasugu suuremate viperusteta.

JA MINA-- Lahen tana ohtul koju. Olen kodust 9 paeva ara olnud. Tahaks juba koristada ja oma voodis magada, ja yhte kokteili ara juua....

7 Comments:

Blogger Karuema said...

oi oi oi, mis protseduurid köik on olemas, aga peaasi et nad ikka aitavad. selle nimel vöib tegelikult mida iganes taluda, kui vadi eesmärk silme ees on.
soovin teile väga väga jõudu ja igasugu positiivseid ja häid vaibe ümbere hõljuma...

1:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ei oska ette kujutada, mida oled haige lapsega tegelikult üle elama pidanud. Soovin teile vastupidamist ja jõudu ja palju tervist! Sinu postitused on alati optimismist ja lootusest kantud, oled alati vapper ja ei heitu raskest olukorrast, mille saatus on teie teele seadnud. Head paranemist Reginale!

2:16 AM  
Blogger Queen D said...

:) Minu jaoks pole Regina Haige. Meie jaoks on Va"hk elustiil. Kui see sulle juba ykskord ennast ilmutanud on, pead selle oma pereliikmeks vastu votma... Ja mingi hetk muutub see koik rutiiniks. :) Hetkel pole Regina haige. tal laheb hasti:) ta paraneb:)

10:19 PM  
Blogger Mannu said...

Nii tore, nii tore! Jälle mul on külmavärinad keha läbistamas, kui loen siit rõõmsaid uudiseid.
Elan Teile täiega kaasa ja höian pöidlaid pihus koguaeg!
Jään järgmist positiivset sissekannet ootama! ;)

Seniks päikest Teile! :)

3:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Reginale ja ta emale jõudu ja jaksu, hoian teile pöialt! Regina on uskumatult tubli olnud!! Ikka häid uudiseid kuulda lootes!

4:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

pöidlad pihus soovin head kosumist!

6:20 AM  
Blogger Oudekki said...

Minu teada yteldakse eesti keeles "tyvirakud"

5:46 AM  

Post a Comment

<< Home